Kako dodati glasbo v Instagram Story

Ustvarjeno 15 marec, 2024
instagram zgodba glasba

V današnji digitalni dobi so platforme družbenih medijev postale sestavni del našega življenja. Zlasti Instagram je pridobil izjemno priljubljenost zaradi svojih zmožnosti vizualnega pripovedovanja zgodb. Ena najbolj privlačnih funkcij na Instagramu je možnost dodajanja glasbe svojim zgodbam. Ne glede na to, ali želite ustvariti razpoloženje, se izraziti ali preprosto zabavati svoje sledilce, lahko z dodajanjem glasbe svoje Instagram zgodbe dvignete na višjo raven. V tem članku vas bom vodil skozi postopek dodajanja glasbe v vašo Instagram zgodbo z uporabo vgrajene glasbene funkcije, pa tudi, kako dodati svojo glasbo z aplikacijami tretjih oseb.

Zakaj dodati glasbo svoji Instagram zgodbi?


Glasba močno vpliva na naša čustva in lahko izboljša celotno izkušnjo vaše Instagram zgodbe. Vsakdanji trenutek lahko spremeni v nepozabnega in ustvari povezavo z občinstvom. Če svoji Instagram zgodbi dodate glasbo, lahko nastavite ton, vzbudite določene občutke in naredite svojo vsebino bolj privlačno in zabavno. Ne glede na to, ali delite izkušnjo s potovanja, predstavljate nov izdelek ali preprosto ujamete vsakdanji trenutek, lahko glasba vaši zgodbi doda dodaten pridih ustvarjalnosti in pristnosti.

Kako dodati glasbo v Instagram zgodbo z uporabo vgrajene glasbene funkcije

Instagram je z vgrajeno glasbeno funkcijo neverjetno olajšal dodajanje glasbe vašim zgodbam. Takole lahko to storite:

  1. Odprite aplikacijo Instagram na svoji mobilni napravi in povlecite desno za dostop do kamere.
  2. Posnemite fotografijo ali videoposnetek za svojo zgodbo ali pa ga izberite iz imenika fotoaparata.
  3. Dotaknite se ikone nalepke na vrhu zaslona.
  4. Med razpoložljivimi možnostmi izberite nalepko »Glasba«.
  5. Poiščite skladbo ali brskajte po različnih kategorijah in seznamih predvajanja.
  6. Ko najdete želeno skladbo, si jo lahko ogledate tako, da se je dotaknete.
  7. Prilagodite dolžino pesmi tako, da povlečete drsnik levo ali desno.
  8. Prilagodite videz glasbene nalepke tako, da se je dotaknete in izberete različne sloge.
  9. Premaknite in spremenite velikost glasbene nalepke na želeno mesto v vaši zgodbi.
  10. Tapnite »Končano«, da glasbo dodate v svojo Instagram zgodbo.

Z uporabo vgrajene glasbene funkcije lahko preprosto najdete priljubljene pesmi, raziskujete različne žanre in svoji zgodbi na Instagramu dodate kanček personalizacije.

Dodajanje lastne glasbe v Instagram zgodbo z uporabo aplikacij tretjih oseb

Če želite svoji Instagram zgodbi dodati svojo glasbo, lahko uporabite aplikacije tretjih oseb, ki omogočajo to funkcijo. Tukaj je nekaj priljubljenih aplikacij, ki vam omogočajo, da svoji Instagram zgodbi dodate svojo glasbo:

  1. Spotify: Z več kot milijoni skladb v svoji knjižnici je Spotify odlična izbira za dodajanje lastne glasbe v vašo Instagram zgodbo. Preprosto ustvarite seznam skladb, ki jih želite uporabiti, in ga shranite na Spotify. Nato odprite aplikacijo Instagram, povlecite desno za dostop do kamere in sledite istim korakom, omenjenim prej, da dodate glasbeno nalepko. Dotaknite se možnosti »Več« in izberite Spotify, da izberete shranjen seznam predvajanja.
  2. SoundCloud: SoundCloud je še ena priljubljena platforma za odkrivanje in deljenje glasbe. Omogoča vam nalaganje lastnih skladb ali raziskovanje obsežne zbirke uporabniško ustvarjene vsebine. Če želite svoji Instagram zgodbi dodati svojo glasbo iz SoundClouda, odprite aplikacijo SoundCloud, izberite skladbo, ki jo želite dati v skupno rabo, tapnite ikono za skupno rabo in izberite možnost »Instagram Stories«.
  3. InShot: InShot je vsestranska aplikacija za urejanje videa, ki ponuja vrsto funkcij, vključno z možnostjo dodajanja glasbe vašim videoposnetkom. Svojo glasbo lahko uvozite iz knjižnice svoje naprave ali pa jo izberete iz zbirke aplikacije. Ko uredite videoposnetek v InShotu, ga lahko shranite v svoj fotoaparat in nato naložite v svojo Instagram zgodbo.

To je le nekaj primerov številnih razpoložljivih aplikacij tretjih oseb, ki vam omogočajo dodajanje lastne glasbe v vašo Instagram zgodbo. Raziščite različne možnosti in poiščite tisto, ki ustreza vašim potrebam in željam.

Koraki za dodajanje lastne glasbe v Instagram zgodbo


Zdaj, ko ste seznanjeni z vgrajeno glasbeno funkcijo in aplikacijami tretjih oseb, pojdimo skozi korake za dodajanje lastne glasbe v vašo Instagram zgodbo:

  1. Izberite glasbo, ki jo želite dodati svoji Instagram zgodbi, in se prepričajte, da je shranjena v vaši napravi ali v aplikaciji, ki jo uporabljate.
  2. Odprite aplikacijo Instagram na svoji mobilni napravi in povlecite desno za dostop do kamere.
  3. Posnemite fotografijo ali videoposnetek za svojo zgodbo ali pa ga izberite iz imenika fotoaparata.
  4. Dotaknite se ikone nalepke na vrhu zaslona.
  5. Med razpoložljivimi možnostmi izberite nalepko »Glasba«.
  6. Namesto uporabe vgrajene glasbene funkcije se dotaknite možnosti »Moja glasba« ali »Po meri«.
  7. Izberite vir, iz katerega želite dodati svojo glasbo (npr. Spotify, SoundCloud, InShot).
  8. Izberite določeno skladbo ali seznam predvajanja, ki ga želite dodati svoji Instagram zgodbi.
  9. Prilagodite videz glasbene nalepke tako, da se je dotaknete in izberete različne sloge.
  10. Premaknite in spremenite velikost glasbene nalepke na želeno mesto v vaši zgodbi.
  11. Tapnite »Končano«, da svoji zgodbi na Instagramu dodate svojo glasbo.
  12. Če sledite tem korakom, lahko dodate svojo glasbo in predstavite svoj osebni okus in slog v svojih Instagram zgodbah.

Nasveti za odpravljanje težav pri dodajanju glasbe v Instagram zgodbo


Včasih lahko naletite na težave ali težave pri dodajanju glasbe v svojo Instagram zgodbo. Tukaj je nekaj nasvetov za odpravljanje težav, ki vam bodo pomagali premagati pogoste izzive:

  • Posodobite svojo aplikacijo: poskrbite, da imate v svoji napravi nameščeno najnovejšo različico aplikacije Instagram. Posodobitve pogosto vključujejo popravke napak in izboljšave, ki lahko rešijo kakršne koli težave z dodajanjem glasbe v vaše zgodbe.
  • Preverite internetno povezavo: stabilna internetna povezava je bistvenega pomena za dostop do glasbene knjižnice in dodajanje glasbe v vašo Instagram zgodbo. Prepričajte se, da ste povezani v zanesljivo omrežje Wi-Fi ali imate močno mobilno podatkovno povezavo.
  • Počisti predpomnilnik in podatke: če imate stalne težave z dodajanjem glasbe, vam lahko pomaga brisanje predpomnilnika in podatkov aplikacije Instagram. Pojdite v nastavitve svoje naprave, poiščite aplikacijo Instagram ter počistite predpomnilnik in podatke. Upoštevajte, da boste s tem odjavljeni iz aplikacije, zato se prepričajte, da ste se spomnili svojih poverilnic za prijavo.
  • Znova zaženite napravo: včasih lahko s preprostim ponovnim zagonom odpravite začasne napake in obnovite delovanje aplikacije. Izklopite napravo, počakajte nekaj sekund in jo nato znova vklopite.
  • Obrnite se na podporo za Instagram: Če nobeden od zgornjih nasvetov za odpravljanje težav ne deluje, se lahko za nadaljnjo pomoč obrnete na podporo za Instagram. Morda bodo lahko ponudili posebne rešitve ali vpogled v težavo, s katero se soočate.

Z upoštevanjem teh nasvetov za odpravljanje težav lahko zagotovite nemoteno izkušnjo brez težav pri dodajanju glasbe v svojo Instagram zgodbo.

instagram zgodba glasba 2

Kreativni načini uporabe glasbe v vaši Instagram zgodbi


Zdaj, ko veste, kako svoji Instagram zgodbi dodati glasbo, poglejmo nekaj ustvarjalnih načinov, kako kar najbolje izkoristiti to funkcijo in izboljšati svoje pripovedovanje zgodb:

  1. Zvočni posnetek za popotniške dogodivščine: če delite svoje izkušnje s potovanja, lahko dodajanje glasbe vaše občinstvo popelje na cilj in okrepi čustva, ujeta v vaših fotografijah in videoposnetkih. Izberite pesmi, ki odražajo razpoloženje in vzdušje kraja, ki ga obiskujete.
  2. Poudarite lastnosti izdelka: če predstavljate izdelek ali storitev, lahko glasba pomaga ustvariti očarljivo in privlačno zgodbo okoli njega. Uporabite optimistične in energične pesmi, da poudarite značilnosti in prednosti izdelka, ali pa izberite skladbo, ki se ujema z identiteto blagovne znamke.
  3. Čustveno pripovedovanje zgodb: Glasba ima moč, da vzbudi čustva in ustvari globljo povezavo z občinstvom. Uporabite ga za povečanje čustvenega učinka svojih zgodb, ne glede na to, ali delite osebno anekdoto, iskreno sporočilo ali motivacijsko zgodbo.
  4. Trenutki iz zakulisja: glasba lahko vsebini iz zakulisja doda zabaven in igriv element. Izberite privlačne melodije ali optimistične skladbe, ki bodo spremljale vaše videoposnetke v zakulisju in tako občinstvu omogočile vpogled v vaš ustvarjalni proces ali dnevno rutino.
  5. Interaktivne izkušnje: Eksperimentirajte z interaktivnimi elementi v svoji Instagram zgodbi z uporabo glasbe. Občinstvo lahko na primer prosite, naj ugane pesem, ki se predvaja v ozadju, ali ustvarite anketo, v kateri jih prosite, naj izberejo svojo najljubšo skladbo.

Če glasbo kreativno vključite v svoje Instagram zgodbe, lahko pritegnete občinstvo, naredite svojo vsebino bolj nepozabno in izstopate iz množice.

Pravni vidiki pri dodajanju glasbe v Instagram zgodbo


Medtem ko je dodajanje glasbe vaši Instagram zgodbi lahko odličen način za izboljšanje vaše vsebine, je pomembno, da se zavedate pravnih razlogov in morebitnih težav z avtorskimi pravicami. Tukaj je nekaj ključnih točk, ki jih morate upoštevati:

Kršitev avtorskih pravic: uporaba avtorsko zaščitene glasbe brez dovoljenja lahko povzroči kršitev avtorskih pravic. Bistveno je, da spoštujete pravice umetnikov in ustvarjalcev, tako da pridobite potrebne licence ali dovoljenja, preden njihovo glasbo uporabite v svojih Instagram zgodbah.

Glasba brez licenčnin: Če se želite izogniti težavam z avtorskimi pravicami, lahko uporabljate glasbo brez licenčnin, to je glasbo, ki je licencirana za posebne namene, ne da bi potrebovali individualna dovoljenja. Obstaja več platform, ki ponujajo široko paleto brezplačne glasbe, kot so Soundstripe, Epidemic Sound in Artlist.

Licenčne pogodbe: Če želite uporabljati priljubljene pesmi v svojih Instagram zgodbah, boste morda morali pridobiti licenčne pogodbe z ustreznimi imetniki pravic. To lahko vključuje stik z izvajalcem ali njegovo založbo, da se dogovorita o določilih in pogojih za uporabo njihove glasbe.

Navedba avtorstva: Ko uporabljate glasbo, ki zahteva navedbo avtorstva, poskrbite, da boste v zgodbi na Instagramu ustrezno navedli avtorja ali vir. To lahko storite tako, da navedete ime izvajalca, vključno s povezavo do njihovega spletnega mesta ali profila v družabnem omrežju, ali z uporabo ustreznih oznak in hashtagov.

Ključnega pomena je, da se poučite o zakonitostih uporabe glasbe v svojih Instagram zgodbah in zagotovite, da upoštevate ustrezne zakone in predpise o avtorskih pravicah. Neupoštevanje teh premislekov lahko povzroči pravne posledice in škoduje vaši spletni prisotnosti.

Alternative za dodajanje glasbe v Instagram zgodbo


Če dodajanje glasbe v vašo Instagram zgodbo ni izvedljivo ali primerno za vašo vsebino, obstajajo alternativni načini za izboljšanje pripovedovanja zgodb in privabljanje občinstva. Tukaj je nekaj idej:

Zvočni učinki: Namesto glasbe lahko vključite zvočne učinke, da svoji Instagram zgodbi dodate globino in vzdušje. Ne glede na to, ali gre za zvok udarjanja valov, žvrgolenja ptic ali odpiranja vrat, lahko zvočni učinki ustvarijo bolj poglobljeno izkušnjo za vaše občinstvo.

Glasovni posnetek: razmislite o uporabi lastnega glasu ali glasu pripovedovalca, da zagotovite kontekst in pripoved svoji Instagram zgodbi. To je lahko še posebej učinkovito za vadnice, videoposnetke v zakulisju ali vsebino pripovedovanja zgodb.

Podnapisi in besedilo: uporabite podnapise in prekrivna besedila, da prenesete svoje sporočilo in pritegnete občinstvo. Eksperimentirate lahko z različnimi pisavami, barvami in animacijami, da bo vaše besedilo vizualno privlačno in pritegne pozornost.

Vizualni učinki: raziščite različne vizualne učinke in filtre, ki so na voljo na Instagramu, da izboljšate vizualno privlačnost svojih zgodb. Od bumerangov do superzoomov, obstajajo različne možnosti, da svoji vsebini dodate pridih ustvarjalnosti in edinstvenosti.

Ne pozabite, da je ključnega pomena eksperimentiranje in iskanje alternativnih načinov, kako narediti svoje Instagram zgodbe privlačne in nepozabne, tudi če glasba ni glavna tema.

Zaključek


Dodajanje glasbe vaši Instagram zgodbi lahko povzdigne vaše pripovedovanje zgodb in pritegne občinstvo na edinstven način. Možnosti so neskončne, ne glede na to, ali se odločite za uporabo vgrajene glasbene funkcije ali dodajanje lastne glasbe prek aplikacij tretjih oseb. Pri uporabi glasbe ne pozabite upoštevati pravnih vidikov in težav z avtorskimi pravicami ter raziščite alternativne metode za izboljšanje svojih Instagram zgodb, če glasba ni primerna za vašo vsebino. S temi nasveti in tehnikami lahko ustvarite očarljive in nepozabne Instagram zgodbe, ki pustijo trajen vtis na vaše sledilce. Zato kar naprej, sprostite svojo ustvarjalnost in naj bo glasba zvočni posnetek vaše Instagram zgodbe!

Na žalost je glasbena nalepka primarna metoda za dodajanje glasbe v vašo Instagram zgodbo. Čeprav obstajajo alternativne aplikacije in metode, morda ne ponujajo enake brezhibne integracije kot vgrajena glasbena funkcija.

Razpoložljivost skladb v glasbeni knjižnici Instagram se lahko razlikuje glede na vašo lokacijo in licenčne pogodbe z glasbenimi založbami. Če ne najdete določene skladbe, morda nima licence za uporabo v vaši regiji.

Da, glasbo lahko dodate fotografijam in videoposnetkom v svoji Instagram zgodbi. Preprosto sledite istim korakom, omenjenim prej, da svoji zgodbi dodate glasbeno nalepko.