Kako se preveriti na Instagramu: Odklenite modro kljukico

Ustvarjeno 9 marec, 2024
preverjen instagram

Kot navdušen uporabnik Instagrama sem prepričan, da ste že kdaj naleteli na račune z zaželeno modro kljukico poleg uporabniškega imena. Ta modra kljukica je simbol prestiža in pristnosti, kar pomeni, da je račun preveril Instagram. Toda kaj točno pomeni biti preverjen na Instagramu in zakaj je to pomembno?

Kaj je modra kljukica in zakaj je pomembna?

Modra kljukica na Instagramu pomeni, da je račun verodostojen in pripada javni osebnosti, slavni osebi ali svetovni blagovni znamki. Deluje kot znak verodostojnosti in pomaga uporabnikom prepoznati zakonite račune v morju imitatorjev in lažnih profilov. Preverjanje na Instagramu vašemu računu ne doda le verodostojnosti, temveč tudi odpira svet priložnosti, kot so večja prepoznavnost, partnerstva z blagovnimi znamkami in dostop do ekskluzivnih funkcij.

Prednosti preverjanja na Instagramu

Kakšne so torej prednosti te modre kljukice na Instagramu? No, povem vam, da jih je veliko. Prvič, preverjanje na Instagramu bo vašemu računu dalo občutek legitimnosti. Vašim sledilcem in potencialnim sledilcem pokaže, da ste to, za kar se predstavljate. To je lahko še posebej pomembno za javne osebnosti, vplivneže in podjetja, ki želijo vzpostaviti zaupanje in verodostojnost pri svojem občinstvu.

Drugič, preverjanje na Instagramu lahko znatno poveča vašo prepoznavnost. Preverjeni računi se pogosteje pojavljajo v rezultatih iskanja in raziskujejo strani, kar uporabnikom olajša odkrivanje vas in vaše vsebine. Ta povečana prepoznavnost lahko privede do porasta sledilcev, sodelovanja in navsezadnje priložnosti za sodelovanje, sponzorstva in partnerstva z blagovnimi znamkami.

Kako povečati svoje možnosti za preverjanje na Instagramu

Zdaj, ko razumemo pomen in prednosti preverjanja na Instagramu, se poglobimo v strategije, ki lahko povečajo vaše možnosti za pridobitev te izmuzljive modre kljukice. Najprej in predvsem je ključnega pomena ustvariti močno in angažirano spremljanje na Instagramu. Čeprav za preverjanje ni potrebno določeno število sledilcev, lahko precejšnje in aktivno občinstvo dokaže vaš vpliv in ustreznost v vaši niši.

Poleg tega se osredotočite na ustvarjanje visokokakovostne, izvirne vsebine, ki odmeva pri vaši ciljni publiki. Doslednost je ključnega pomena, zato določite urnik objav in se ga držite. Sodelujte s svojimi sledilci tako, da se odzovete na komentarje, všečkate in komentirate njihove objave ter sodelujete v ustreznih pogovorih v vaši skupnosti. Bolj ko je vaše občinstvo angažirano, večja je verjetnost, da vas bo Instagram upošteval pri preverjanju.

Koliko sledilcev potrebujete za preverjanje na Instagramu?

Eno najpogostejših vprašanj, ko gre za preverjanje na Instagramu, je: "Koliko sledilcev potrebujem za preverjanje?" Čarobne številke žal ni. Instagram nima posebne zahteve glede števila sledilcev za preverjanje. Namesto tega se osredotočajo na pristnost, edinstvenost in vpliv računa. Pomembno si je zapomniti, da preverjanje ne temelji le na številu sledilcev, temveč na vplivu in dosegu vašega računa.

Čeprav lahko veliko število sledilcev zagotovo pomaga, to ni edini dejavnik za preverjanje. Instagram upošteva različne dejavnike, kot so omembe v medijih, medijska pokritost in splošni ugled računa. Torej, namesto da bi bili obsedeni s številom sledilcev, se osredotočite na ustvarjanje pristne in angažirane skupnosti okoli svojega računa.

preverjen instagram 2

Koraki za brezplačno preverjanje na Instagramu

Zdaj, ko smo obravnavali pomen preverjanja in dejavnike, ki nanj vplivajo, poglejmo korake, ki jih lahko naredite za brezplačno preverjanje na Instagramu. Postopek preverjanja na Instagramu je preprost, vendar zahteva posebno pozornost do podrobnosti. Tukaj je vodnik po korakih, ki vam bo v pomoč pri krmarjenju po postopku:

  1. 1. korak: Zagotovite, da je vaš račun primeren – Preden začnete s postopkom preverjanja, se prepričajte, da vaš račun izpolnjuje merila primernosti za Instagram. Vaš račun mora biti pristen, edinstven, popoln in javen.
  2. 2. korak: Pripravite svoj račun – Posodobite svoj profil z jasno sliko profila, privlačno biografijo in povezavo do vašega spletnega mesta ali druge ustrezne spletne prisotnosti. Prepričajte se, da je vaš račun aktiven in se redno posodablja z visokokakovostno vsebino.
  3. 3. korak: Zberite spremne dokumente – Instagram lahko od vas zahteva, da predložite uradne dokumente za dokaz vaše identitete in pristnosti. To lahko vključuje identifikacijo, ki jo je izdal državni organ, ustanovne akte za podjetja ali omembe v medijih za javne osebnosti.
  4. 4. korak: Pošljite svojo zahtevo za preverjanje – Pojdite v nastavitve Instagrama, se pomaknite na zavihek »Račun« in izberite »Zahtevaj preverjanje«. Izpolnite zahtevane podatke, priložite dokazila in oddajte zahtevo.
  5. 5. korak: Počakajte na odgovor - Ko pošljete zahtevo za preverjanje, lahko le počakate. Instagram bo pregledal vašo zahtevo in vas obvestil o svoji odločitvi prek obvestila v nastavitvah vašega računa. Ta postopek lahko traja od nekaj dni do nekaj tednov.

Koliko stane preverjanje na Instagramu?

Ena najpogostejših napačnih predstav o preverjanju na Instagramu je prepričanje, da zahteva plačilo. Naj to pojasnim enkrat za vselej – Instagram ne zaračunava nobenih stroškov za preverjanje. Postopek preverjanja je popolnoma brezplačen. Če naletite na storitve ali posameznike, ki trdijo, da ponujajo preverjanje v zameno za denar, so verjetno prevaranti. Instagramov postopek preverjanja temelji izključno na pristnosti in vplivu računa, ne pa na finančnih transakcijah.

Pogoste napake, ki se jim je treba izogniti pri prijavi za preverjanje

Čeprav se postopek preverjanja na Instagramu morda zdi preprost, obstaja nekaj pogostih napak, ki lahko zmanjšajo vaše možnosti za preverjanje. Tukaj je nekaj pasti, ki se jim morate izogniti:

  • Nepopolni ali netočni podatki – poskrbite, da boste pri oddaji zahteve za preverjanje zagotovili točne in posodobljene podatke. Še enkrat preverite svoje spremne dokumente in se prepričajte, da so veljavni in ustrezni.
  • Kupovanje sledilcev ali sodelovanje – Instagram zlahka zazna lažne sledilce in sodelovanje. Izogibajte se kupovanju sledilcev, všečkov ali komentarjev, saj lahko to škodi vaši verodostojnosti in zmanjša vaše možnosti za preverjanje.
  • Oponašanje drugih – Ne poskušajte se predstavljati kot javna osebnost ali dobro znana blagovna znamka. Instagram preverja račune, da prepreči lažno predstavljanje, ne pa da ga omogoči. Bodite verodostojni in pristni v svojem pristopu.
  • Biti nedejaven ali nedosleden – redno posodabljajte svoj račun s svežo in privlačno vsebino. Nedejavnost ali nedoslednost lahko daje vtis zapuščenega ali nepomembnega računa.

Alternative za preverjanje na Instagramu

Če ste preizkusili vse strategije in se vam še vedno ni uspelo preveriti na Instagramu, ne izgubite upanja. Čeprav je modra kljukica morda končni cilj, obstajajo alternativni načini za vzpostavitev verodostojnosti in pristnosti na platformi. Razmislite o tem, da bi se osredotočili na izgradnjo močne osebne blagovne znamke, sodelovali z drugimi preverjenimi računi, izkoristili vplivno trženje ali poiskali medijsko pokritost, da povečate svoj ugled in prepoznavnost.

Zaključek

Skratka, preverjanje na Instagramu in odklepanje tiste zaželene modre kljukice zahteva kombinacijo pristnosti, vpliva in strateških prizadevanj. Čeprav ni zajamčene formule za preverjanje, lahko upoštevanje korakov, opisanih v tem članku, poveča vaše možnosti za uspeh. Ne pozabite, da pri preverjanju ne gre samo za število sledilcev, temveč za vpliv in doseg vašega računa. Osredotočite se na izgradnjo pristne in angažirane skupnosti, ustvarite visokokakovostno vsebino in ostanite dosledni. In kar je najpomembnejše, ne pozabite, da preverjanje ni edino merilo uspeha na Instagramu. Gradnja močne osebne blagovne znamke in vzpostavljanje pomembnih povezav s svojim občinstvom je lahko prav tako koristno.

Če želite zahtevati preverjeno značko na Instagramu, pojdite na svoj profil, tapnite ikono menija, izberite »Nastavitve«, nato tapnite »Račun« in na koncu izberite »Zahtevaj preverjanje«. Za dokončanje zahteve za preverjanje boste morali vnesti uporabniško ime računa, polno ime in kopijo osebnega dokumenta s fotografijo, ki ga je izdal državni organ.

Instagram običajno preveri račune, ki predstavljajo znane, zelo iskane posameznike, blagovne znamke ali subjekte. Računi se morajo prav tako držati Instagramovih pogojev storitve in smernic skupnosti, biti pristni, opazni in imeti popoln profil. Imeti veliko število sledilcev ni pogoj za preverjanje

Po oddaji zahteve za preverjanje bo Instagram pregledal račun, da ugotovi, ali izpolnjuje merila za preverjanje platforme. Postopek pregleda lahko traja več tednov, Instagram pa bo lastnika računa obvestil o statusu preverjanja prek neposrednega sporočila