Kako poslati kolute sebi na Instagram. (Nadgradnja!)

Ustvarjeno 9 marec, 2024
Pošljite kolute sebi

Kot navdušen uporabnik Instagrama vedno iščem nove funkcije in načine za izboljšanje svoje izkušnje na platformi. Pred kratkim sem odkril odličen trik, ki mi omogoča, da si na Instagramu pošiljam kolute. Ta funkcija je zame spremenila igro, saj mi omogoča enostavno shranjevanje in deljenje najljubših kolutov. V tem članku bom z vami delil, zakaj bi si želeli poslati kolute, kako to storiti po korakih, prednosti te funkcije, kreativne načine uporabe poslanih kolutov, odpravljanje pogostih težav in druge načine za shranite in delite kolute na Instagramu.

Zakaj bi radi pošiljali kolute sebi?

Morda se sprašujete, zakaj bi si želel pošiljati kolute na Instagram? No, obstaja več razlogov, zakaj je ta funkcija lahko neverjetno uporabna. Prvič, če kolute pošljete sebi, jih lahko enostavno shranite za kasnejši ogled. Instagramov algoritem se nenehno spreminja in koluti, ki jih vidite danes, bodo morda jutri zakopani v vašem viru. Če kolute pošljete sebi, zagotovite enostaven dostop do njih, kadar koli želite.

Drugič, pošiljanje kolutov vam omogoča, da pripravite zbirko svoje najljubše vsebine. Ne glede na to, ali gre za smešne videoposnetke, navdihujoče citate ali uporabne vadnice, lahko ustvarite prilagojeno knjižnico kolutov, ki si jo lahko znova ogledate, kadar koli potrebujete nekaj novega ali navdiha. To je lahko še posebej uporabno za ustvarjalce vsebin, ki želijo študirati in se učiti od tehnik drugih ustvarjalcev.

Kako poslati kolute sebi na Instagram

Zdaj, ko razumemo prednosti pošiljanja kolutov sami sebi, se poglobimo v vodnik po korakih, kako to storiti. Postopek je relativno preprost in ga je mogoče izvesti v samo nekaj dotikih. Takole:

  1. Odprite aplikacijo Instagram na svoji mobilni napravi in se pomaknite do koluta, ki ga želite poslati sebi.
  2. Dotaknite se ikone s tremi pikami (…), ki se nahaja v spodnjem desnem kotu koluta.
  3. Med možnostmi, ki se prikažejo, tapnite gumb »Pošlji«.
  4. V iskalno vrstico vnesite svoje uporabniško ime in ga izberite med predlogi.
  5. Dotaknite se gumba »Pošlji« in voila! Kolut bo poslan v vaša neposredna sporočila.

Ali lahko pošiljate kolute sebi na Instagram?

Vsekakor! Instagram vam omogoča pošiljanje kolutov sebi, tako kot bi jih pošiljali kateremu koli drugemu uporabniku na platformi. Tudi ta funkcija ni omejena na vašo lastno vsebino. Pošiljate lahko kolute, ki so jih ustvarili drugi uporabniki, če so njihovi računi javni. To odpira svet možnosti za shranjevanje in deljenje vsebine, ki vam ustreza.

Prednosti pošiljanja kolutov sebi

Pošiljanje kolutov sebi na Instagram ponuja številne prednosti. Prvič, omogoča vam ustvarjanje osebne zbirke vaše najljubše vsebine. Ne glede na to, ali gre za smešne videoposnetke, informativne vadnice ali osupljive slike, lahko pripravite knjižnico, ki odraža vaša zanimanja in želje.

Drugič, pošiljanje kolutov sebi zagotavlja enostaven dostop do vsebine, ki jo imate radi, tudi če se zakoplje v vašem viru ali izgine s strani za raziskovanje. To je še posebej uporabno za ustvarjalce vsebine, ki želijo študirati in se učiti od tehnik drugih ustvarjalcev. Če kolute shranite zase, se lahko nanje obrnete, kadar koli potrebujete navdih ali želite analizirati določene vidike vsebine.

Nazadnje, pošiljanje kolutov sebi omogoča, da jih preprosto delite z drugimi. Morda ste naleteli na kolut, za katerega menite, da bi bil všeč vašemu prijatelju, ali pa želite svojo najljubšo vsebino predstaviti v predstavitvi ali objavi v blogu. Če pošljete kolute v svoja neposredna sporočila, jih lahko preprosto posredujete drugim ali prenesete za uporabo brez povezave.

Kreativni načini uporabe poslanih kolutov

Zdaj, ko veste, kako sami sebi pošiljati kolute in prednosti, ki jih ponuja, poglejmo nekaj kreativnih načinov uporabe te funkcije:

  1. Ustvarite osebno tablo razpoloženja: Če ste umetnik ali oblikovalec, lahko uporabite poslane kolute, da pripravite tablo razpoloženja za svoj naslednji projekt. Shranite kolute, ki vas navdihujejo, ne glede na to, ali gre za barvne palete, vzorce ali umetniške tehnike.
  2. Delite vsebino s svojo ekipo: če delate na skupnem projektu, je pošiljanje kolutov sebi lahko odličen način za skupno rabo vsebine s svojo ekipo. Zvitke lahko preprosto posredujete svojim kolegom in zagotovite, da so vsi na isti strani.
  3. Načrtujte svojo vsebinsko strategijo: kot ustvarjalec vsebine je pomembno, da ste na tekočem z najnovejšimi trendi in tehnikami. Če si pošljete kolute, lahko ustvarite knjižnico navdiha, ki vam lahko pomaga pri načrtovanju vaše vsebinske strategije in ostanete pred vsemi.
  4. Ustvarite kuriran vir: če želite zgraditi koheziven in vizualno privlačen vir Instagrama, je pošiljanje kolutov sebi lahko odličen način za kuriranje vsebine, ki je v skladu z vašo estetiko. Kolute lahko preučujete in analizirate, zakaj so vizualno privlačni, nato pa ta načela uporabite v svoji vsebini.
Pošlji kolute sebi 2

Odpravljanje pogostih težav pri pošiljanju kolutov sebi

Medtem ko je pošiljanje kolutov sebi na Instagram na splošno nemoten postopek, se lahko pojavijo nekatere pogoste težave, na katere lahko naletite. Tukaj je nekaj nasvetov za odpravljanje težav, ki vam jih bodo pomagali premagati:

  1. Počasna internetna povezava: Če imate počasno internetno povezavo, bo pošiljanje koluta morda trajalo dlje. Prepričajte se, da ste povezani v stabilno omrežje Wi-Fi ali poskusite poslati kolut, ko boste imeli boljšo povezavo.
  2. Posodobitve aplikacij: Instagram pogosto objavlja posodobitve za izboljšanje delovanja aplikacije in odpravljanje napak. Če imate težave pri pošiljanju kolutov sebi, preverite, ali imate v napravi nameščeno najnovejšo različico aplikacije.
  3. Nastavitve računa: zagotovite, da vam nastavitve računa omogočajo prejemanje neposrednih sporočil od vas samih. Pojdite v nastavitve računa in preverite možnosti zasebnosti, da se prepričate, ali lahko pošiljate in prejemate sporočila iz svojega računa.

Drugi načini za shranjevanje in deljenje kolutov na Instagramu

Medtem ko je pošiljanje kolutov sebi priročen način za shranjevanje in skupno rabo vsebine, obstajajo tudi druge metode, ki jih lahko raziščete. Tukaj je nekaj alternativ:

  1. Shrani v svoje zbirke: Instagram vam omogoča shranjevanje kolutov v svoje zbirke, ki so v bistvu mape, kjer lahko kategorizirate in organizirate svojo shranjeno vsebino. Preprosto tapnite ikono zaznamka pod kolutom in izberite zbirko, v katero jo želite shraniti.
  2. Delite v svoji zgodbi: Če želite kolut deliti s svojimi sledilci, lahko to storite tako, da ga objavite v svoji zgodbi na Instagramu. Dotaknite se ikone papirnatega letala pod kolutom in izberite možnost »Dodaj objavo svoji zgodbi«.
  3. Prenesite kolut: če želite imeti lokalno kopijo koluta v svoji napravi, ga lahko prenesete. Obstajajo različne aplikacije in spletna mesta tretjih oseb, ki vam omogočajo prenos videoposnetkov na Instagramu. Vendar bodite previdni pri uporabi aplikacij tretjih oseb in se prepričajte, da so ugledne in varne.

Zaključek

Pošiljanje kolutov sebi na Instagram je zmogljiva funkcija, ki vam omogoča preprosto shranjevanje in skupno rabo vaše najljubše vsebine. Ne glede na to, ali želite pripraviti knjižnico navdiha, deliti vsebino s svojo ekipo ali načrtovati svojo vsebinsko strategijo, vas ta funkcija pokriva. Z vodnikom po korakih in nasveti za odpravljanje težav v tem članku si boste v trenutku pošiljali kolute kot profesionalec. Torej kar naprej, poskusite in odklenite polni potencial Instagramove funkcije koluta. Veselo deljenje!

Da, kolut si lahko pošljete na Instagram po naslednjih korakih:

  1. Odprite aplikacijo Instagram in pojdite na svoj profil.
  2. Poiščite kolut, ki ga želite poslati sebi.
  3. Pritisnite na kolut, da ga odprete.
  4. Pod kolutom tapnite ikono papirnatega letala (gumb za skupno rabo).
  5. V razdelku »Pošlji v« izberite »Deli s svojo zgodbo«.
  6. Tapnite »Pošlji« in kolut bo poslan vaši lastni zgodbi.
  7. Ko je v vaši zgodbi, si jo lahko kadar koli ogledate pozneje.

Od zadnje posodobitve Instagram nima neposredne funkcije za shranjevanje kolutov v zvitek fotoaparata vašega telefona. Vendar pa lahko uporabite aplikacije drugih proizvajalcev ali funkcije za snemanje zaslona v vaši napravi, da zajamete kolut in ga shranite v telefon.

Trenutno Instagram nima funkcije, ki bi vam omogočala pošiljanje koluta nekomu drugemu in sebi hkrati. Če želite kolut shraniti zase, ga lahko pošljete v svojo zgodbo in nato delite z drugimi iz svoje zgodbe.